U gebruikt een oude browser!

Update uw browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu
Maarten Nauw

Symposium – Here is where we meet: Art and Resistance

21 JUNI 2021 | 18:00-19:30 | Oude Kerk, Amsterdam

Het symposium Here is Where we Meet: Art and Resistance wordt georganiseerd door de Oude Kerk en vormt onderdeel van de tentoonstelling Here Is Where We Meet van Aimée Zito Lema. Het symposium biedt ruimte voor discussie over kunst en kunstgeschiedenis en werpt licht op historische gebeurtenissen en sociaal verzet, en specifiek op het oeuvre van de Argentijnse kunstenaar León Ferrari. 

Momenteel is de site-specific tentoonstelling Here is Where we Meet van Aimée Zito Lema te zien in de Oude Kerk. Zito Lema groeide op met kunstenaar en activist León Ferrari (1920-2013); hij was een vriend van haar vader. Tijdens de eerste lockdown bracht ze zijn werk in verband met haar tentoonstelling. Samen besloten we een voetnoot te plaatsen bij de tentoonstelling met werken van Ferrari. Elk jaar organiseren we op 21 juni een symposium over iconoclasme. Dit jaar organiseren we het symposium over kunst en sociaal verzet tijdens de tentoonstelling Here is Where we Meet, aangezien zowel Aimee's als Ferrari's werk over verzet gaat. De Oude Kerk was het toneel voor vele momenten van verzet, met als belangrijkste de Beeldenstorm van 1566. 

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen voor dit evenement. Uitverkocht? Klik hier om tickets te kopen voor de livestream.

1. Maak een reservering

 • selecteer je tickets
  Prijs
  Aantal
  Subtotaal
 • Ma 21 juniticket € 15,00
  € 15,00
 • Totaalprijs
Ticket support