Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Rondleidingen Oude Kerk

Samen met een rondleider/museumdocent wandel je door het oudste gebouw van Amsterdam. Maar wie bepaalt wat je gezien moet hebben? Jij, denken wij. Daarom kan je zelf een type rondleiding uitkiezen. 

Serie A: Hoogtepunten van de Oude Kerk

Van de middeleeuwse glas-in-lood ramen tot de monumentale orgels en de vele bijzondere grafstenen van onder meer Saskia van Uylenburgh en Jan Pieterszoon Sweelinck. Ontdek in het oudste gebouw van Amsterdam meer dan zeven eeuwen geschiedenis. 

Serie B: De nieuwste kunst in het oudste gebouw van Amsterdam 

It's OK... commoning uncertainties (t/m 24 september)

De Oude Kerk is al eeuwen een huis voor kunstenaars en musici. Ook vandaag vragen we kunstenaars en musici nieuw werk voor de Oude Kerk te maken.  
Deze zomer is de Oude Kerk het middelpunt van het grootschalige kunstproject It's OK... commoning uncertainties. Op initiatief van kunstenaar Jeanne van Heeswijk komen meer dan honder lokale makers en denkers komen samen om te praten over actuele sociaal-maatschappelijke vragen die in de oude binnenstad van Amsterdam en grootstedelijke gebieden wereldwijd leven. Kom tijdens de rondleiding meer te weten over het kunstproject.

Serie C: Uniek samenspel tussen kunst en erfgoed.

In de Oude Kerk gaan heden, verleden en toekomst hand in hand. Zowel aanstormend talent als gevestigde kunstenaars maken op uitnodiging van de Oude Kerk nieuw werk. Door hun ogen kijken we telkens op nieuwe manieren naar deze plek en de wereld om ons heen. Ontdek het unieke samenspel tussen kunst en erfgoed in het oudste gebouw van Amsterdam. 

Kosten: 95,- per uur, exclusief entree (gratis met Museumkaart/Icom-card/stadspas/Vriendenpas)
Maximaal 15 personen per groep

hieronder kunt u de taal van de rondleiding selecteren

Rondleidingen zijn beschikbaar in het Engels en Nederlands. Kies een taal en bekijk welke rondleidingen beschikbaar zijn.

Veelgestelde vragen

Bezoekersinformatie

Toegangsbewijs en kaartverkoop

U staat op het punt een reservering te verwijderen, dit kan niet ongedaan gemaakt worden. Weet u zeker dat u wilt doorgaan?