Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu
FAQ

interactieve rondleidingen voortgezet onderwijs

Samen met een museumdocent wandelen jullie door het oudste gebouw van Amsterdam. Maar wie bepaalt wat je gezien moet hebben? Jij, denken wij. Daarom kan je zelf een type rondleiding uitkiezen. 

Selecteer hieronder welke rondleiding je wilt boeken.

Serie A:  Hoogtepunten van de Oude Kerk

Van de middeleeuwse glas-in-lood ramen tot de monumentale orgels en de vele bijzondere grafstenen van onder meer Saskia van Uylenburgh en Jan Pieterszoon Sweelinck. Ontdek in het oudste gebouw van Amsterdam meer dan zeven eeuwen geschiedenis. 

Serie B: De nieuwste kunst in het oudste gebouw van Amsterdam 

Ibrahim Mahama’s Garden of Scars

De Oude Kerk is al eeuwen een huis voor kunstenaars en musici. Ook vandaag vragen we kunstenaars en musici nieuw werk voor de Oude Kerk te maken.  
Momenteel is de monumentale kunstinstallatie, Garden of Scars van Ibrahim Mahama te zien. Hij groeide de afgelopen jaren uit tot een internationaal gerespecteerd kunstenaar. Speciaal voor de Oude Kerk maakte hij een serie nieuwe werken. Kom tijdens de rondleiding meer te weten over de achtergrond van zijn werk en het maakproces.

Serie C: Uniek samenspel tussen kunst en erfgoed.

In de Oude Kerk gaan heden, verleden en toekomst hand in hand. Zowel aanstormend talent als gevestigde kunstenaars maken op uitnodiging van de Oude Kerk nieuw werk. Door hun ogen kijken we telkens op nieuwe manieren naar deze plek en de wereld om ons heen. Ontdek het unieke samenspel tussen kunst en erfgoed in het oudste gebouw van Amsterdam. Veelgestelde vragen

Bezoekersinformatie

Toegangsbewijs en kaartverkoop

U staat op het punt een reservering te verwijderen, dit kan niet ongedaan gemaakt worden. Weet u zeker dat u wilt doorgaan?